top of page

Filmarchívum

Az Értékmegőrző Kortárs Művészeti Stúdió és Filmarchívum Apodosz Filmgyűjtemény néven szakmai célokra, kutatásra létrehozott filmgyűjteménye számára kér kópiákat hazai és külföldi kortárs, alternatív, mozgásszínházi előadóktól, társulatoktól, táncfilmes műhelyektől, stúdióktól, fesztiváloktól.

Intézményünk vállalja a partner alkotók filmjeinek, videó felvételeinek katalogizált gyűjtését. Tánctörténeti, színházi, filmes regisztrált kutatók számára konkrét szakmai cél megjelölése fejében elérhetővé teszi azokat.

Saját szakmai rendezvényein -Tánc/Film/Mű/Hely- ingyenes információs vetítést hirdet.

Az együttműködésünkkel, támogatásunkkal létrejött táncfilm történeti egyetemi kurzus számára -PTE Mozgóképtanulmányok Központ- biztosítunk vetítési segédanyagot.

Kollaborálunk hazai egyetemekkel és nemzetközi szervezetekkel a hazai táncfilm, illetve mozgásművészet és mozgókép kapcsolatát kutató kezdeményezések ügyének előmozdítása érdekében.

Nem áll szándékunkban konkurálni sem az OSZMI, sem az ARTPOOL vagy a NAVA, Színház TV gyűjteményeivel. A mi fókuszpontunk az ún. táncfilm zsánere.

Kurátor: Szűcs Réka

--

Kapcsolódó dokumentumok:

 


 

bottom of page