top of page

Liszt-kutatói labor

Stúdiónk immáron tizedik saját gyártású filmjének, a „Liszt hangjainak” társprojektjeként rendezi meg a Liszt Ferenc késői darabjainak vizualizációs lehetőségeit kutató négynapos műhelyét.
A labor koncepciója, hogy a film kulcsalkotóinak vezetésével nyitott műhelyformában vizsgálja a kortárs koreográfia, a kísérleti film, az experimentális zene és a szobrászat eszköztárának e célú alkalmazhatóságát.
A workshop első két napja egyben válogatás táncművészek számára.
Ebben a munkaformában lehetőség nyílik egyrészt a filmes stáb tagjai számára, hogy kötetlen teamben ismerkedjenek, kísérletezzenek egymással, egymás eszköztárával és a témafelvetéssel, illetve magával a Liszt-oeuvre-rel.
Másrészt felkínálva az együttműködés opcióját bármely jelentkező táncművész számára megadatik mindkét fél számára, hogy még a forgatás előtt tét nélkül „kipróbálhassák egymást”.
Harmadrészt, tekintve, hogy a műhely és a film csak lazán –kutatás vs. alkotás- kapcsolódik egymáshoz, mind a résztvevők személye, mind a vizsgálat kifutása, eredménye különbözhet egymástól.
Vagyis a kutatómunkában, hiszen nyitott, részt vehetnek olyanok is, akik nem lesznek tagjai majd a stábnak és fordítva.
Ugyanakkor a projekt lépcsőzetes felépítésű, tehát a kutatás eredményei adaptálhatók, beépíthetők, hasznosíthatók a filmbe.
A műhelyt tervezetten zenetörténeti előadás nyit, melynek vezetésére egy zenetörténészt kérünk fel.

  • A műhely a Nemzeti Kulturális Alap Táncszakmai Kollégiuma támogatásában valósul meg.

  • A projekt művészeti vezetője az "Újbuda Mecénás" alkotói ösztöndíjában részesül.

fotó: ​Jenny Parker

bottom of page